inloggen
Home

April 2013

Afgelopen week hebben we de audities voor de musical gehad. Daarna gingen de juffen aan de slag met het verdelen van de rollen.
Dat was nog niet makkelijk, maar gelukkig is het gelukt. Woensdag zijn de rollen bekend gemaakt en alle kinderen waren tevreden.
Nu kunnen we vanaf dinsdag 9 april gaan oefenen! Het wordt een leuke tijd!
 
Dinsdag 9 april zijn we uitgenodigd op het E3 strand. Daar gaan we verschillende survivalactiviteiten doen. Beide groepen gaan in de
ochtend met ouders die kant op. De activiteit duurt ongeveer 2 uur. We hebben er ontzettend veel zin in!
 
Voetbaltoernooi
We hebben met een gemengd team deelgenomen aan het KNVB scholenvoetbaltoernooi. Met leerlingen uit de beide groepen gingen we naar Wintelre voor het jaarlijkse toernooi. De verwachtingen waren hoog gespeannen. Maar hoe onze coach en vader Theo de Haas ook zijn best deed, welke tactische zetten we ook uit dachten, het lukte niet om tot de volgende ronde door te dringen. In de kruisfinale moesten we onze meerdere erkennen in het team van de St. jansschool uit Duizel. Maar ondanks alles was het een koude, maar prima voetbalmiddag.
 Paascircuit.
De dag voor Pasen was er voor de beide groepen een paascircuit samen met de kinderen uit groep 3. In de school was er een circuit uitgezet van 15 paasspelletjes. In groepjes van drie gingen de kinderen uit groep 3 onder leiding van een groep 8 leerling de spelletjes af. Het was een gezellige middag. Voor de foto's kijk in ons fotoalbum.
 
 
 
Groep 8A aan de Harlem Shake.
Ook wij ontkomen niet aan de rage van de Harlem Shake. Even lekker maf doen. Leuk zo'n tussendoortje. Daarna weer helemaal fit.
Let's shake.
Ouderavonden komen er aan.
De ouderavonden staan gepland op maandag 11 en 12 maart. Hier worden de resultaten en de uitslag van de cito eindtoets besproken. Tevens wordt het definitieve advies gegeven voor voortgezet onderwijs. U wordt weer samen met uw kind uitgenodigd. Omdat deze gesprekken 15 minuten duren, willen we ook een aantal gesprekken in de middag plannen als dat mogelijk is. Uw zoon/dochter heeft een brief mee naar huis gekregen, waarop u kunt aangeven wanneer u verhinderd bent. Als u een tijd niet kunt wilt u dit dan aangeven en het briefje uiterlijk vrijdag 1 maart mee naar school geven.
Tot binnenkort.
Zomercursus voor aanstaande brugklassers.
In de laatste week van de zomervakantie bied ik dit jaar de 2 daagse zomercursus ‘plezier op school’ aan voor aanstaande brugklassers. De cursus is bedoeld voor kinderen die op de basisschool gepest worden, of andere problemen hebben in de omgang met leeftijdgenoten. Het doel is de kinderen te helpen straks met meer plezier en zelfvertrouwen naar de nieuwe school te gaan. De kinderen leren dit door met elkaar te praten, door oefeningen en rollenspellen te doen en door tips te krijgen van de begeleiding of elkaar. Voor de cursus vindt een ouderavond plaats en in oktober zal er een terugkommiddag voor de kinderen gepland worden.
De kosten worden geheel/ gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekering.
Voor meer informatie of aanmelding kunt U terecht bij Marion Simons. Groeipunt, praktijk voor integratieve therapie. Tel; 0636452100. Mail;
info@groeipunt-hapert.nl . Web; www.groeipunt-hapert.nl
Schoolkeuze.
De keuze van de juiste school voor voortgezet onderwijs komt naderbij. Waarschijnlijk hebt u al Open Dagen bezocht. In de regio zijn nog meerdere scholen, die misschien een bezoekje waard zijn. In onderstaande VO gids staat een overzicht van open dagen. Verder heel veel info over de schoolkeuze, de schoolsoorten en de inrichting van het VO.
Rots en water.
In navolging van groep 8B, gaat 8A ook een aantal lessen volgen uit het Rots en Water programma. Het is een vorm van sociale vaardigheidstraining, die de leerlingen letterlijk help bij het sterk in zijn schoenen staan. De bouwstenen zijn zelfbeheersing, zelfvertrouwen en zelfreflectie en thema’s als veiligheid, integriteit, verbondenheid en spiritualiteit.

 

Surprises
De leerlingen hebben flink geknutseld aan de surprises. Er zijn prachtige exemplaren bij. De sint en Pieten zijn hier zeer tevreden over.Op 5 december worden deze uitgepakt in de klas. In onderstaand filmpje is een overzicht te zien.

Oefenen op de computer thuis

De ouderavonden zijn achter de rug en het eerste rapport is bekeken. Richting voortgezet onderwijs kan er nog flink geoefend worden. Hiervoor gaat er huiswerk mee naar huis en is er een aparte website gemaakt met oefeningen. Deze zijn onderverdeeld in Rekenen, Begrijpend Lezen, Spelling, Woordenschat en Studievaardigheden. Ieder kan oefenen naar behoefte.
Hiervoor kunnen de leerlingen gaan naar:
Veel Succes!!!!
Ouderavond.
De rapporten komen er aan met de bijbehorende ouderavonden. In groep 8 is dat altijd een beetje speciaal. Met name omdat op deze gespreksavonden het voorlopige advies gegeven wordt voor het Voortgezet Onderwijs. Ook de leerlingen van groep 8 zijn hierbij aanwezig. Het gaat per slotte om hen. Tijdens het gesprek wordt het rapport besproken en de toetsen van het cito leerlingvolgsysteem. Samen wordt het functioneren in de groep en met name de werkhouding wordt een schooladvies afgegeven. Voor elke leerling hebben we een kwartier uitgetrokken. Mocht dit te weinig zijn, wordt er een vervolgafspraak gemaakt.
Pius X Workshopdag.
Op 2 november zijn we naar het Pius X College in Bladel geweest. In groepjes hebben we allerlei workshops en lessen bezocht. Dit om alvast een kijkje in het Voortgezet Onderwijs te kunnen proeven. Het was weer een interssante dag. Voor de foto's zie ons fotoalbum.
 
Vormsel.
Kinderen die mee willen doen aan het Vormsel worden uitgenodigd om samen met de ouders/ verzorgers naar de informatieavond te komen op woensdag 14 november. De bijeenkomst start om 19.30 uur in de kerk (ingang Stokkelse kant). Alle leerlingen hebben hiervoor een informatiebrief vanuit de parochie ontvangen.
Met Museumschatjes naar Oorlogsmuseum Overloon.

Vrijdag 26 oktober zijn we met de beide groepen naar een museum geweest. Jaarlijks mogen de groepen 5- 8 een gratis bezoekje brengen in het kader van het project Museumschatjes.

 

Onze keus is dit jaar gevallen op het Liberty Park in Overloon. Het is een oorlogsmuseum, dat erg goed past bij onze geschiedenislessen. Dit jaar wordt er in de klassen gesproken over de wereldoorlogen.
We hebben de hele dag in de twee grote hallen vertoefd. Een hal met allerlei voertuigen die in WOII gebruikt zijn. Van groot tot heeeel groot. In een andere hal werd het verhaal van de oorlog verteld en alle verschrikkingen die daar bij horen. Het was een heel leerzame en gezellige dag. Chauffeurs bedankt!!!!!!
Voor de foto's zie ons fotoalbum.
 
Rythovius Talentendag.
Op vrijdag 13 oktober zijn we met de twee groepen 8 een dagje naar het Rythovius geweest. Samen met honderden groep 8 leerlingen uit de Kempen proefden we van het Middelbare school sfeertje. In groepjes met leerlingen van de andere scholen werden lessen gevolgd. Lessen in onder andere vreemde talen, handvaardigheid, natuurkunde, dans, hockey en drama. We kregen ook een lunch aangeboden met een heerlijk worstenbroodje. Als afsluiting waren er nog een aantal optredens door scholieren van het Rythovius. Het was een fijne dag, zo net voor de herfstvakantie, waarop iedereen kon zien, hoe het er op een middelbare school aan toe gaat. Voor de foto's zie ons fotoalbum.
 
Oefenen rekenen.
Bij rekenen zijn we onder andere bezig met het metriek stelsel. Het omrekenen van maten. Van meter naar milimeter, van gram naar kilogram enzovoort. Dat is erg moeilijk. Onderstaand een aantal links, zodat de kinderen wat extra kunnen oefenen op de computer.
Klik hier voor een oefening.
of hier.
Bloemstukken
Dinsdag 2 oktober hebben we tijdens de handvaardigheidsles bloemstukken gemaakt.
De leerlingen hadden allemaal een pompoen gekregen van de heer Helmer en deze zelf thuis uitgehold.
Op school hebben we de pompoenen gevuld met oase.
Dankzij Verbakel bloemsierkunst konden we er mooie bloemstukken van maken.
Zie hier het resultaat:
 
Op bezoek bij de verkeersdag VVN en het Eindhovens Dagblad ED
Gezien door de ogen van onze eigen groep 8 leerlingen! VOOR FOTO'S ZIE FOTOALBUM GROEP 8
Robin
Bezoek aan het Eindhoven dagblad.

 

We waren bij het Eindhovens dagblad geweest.

 

Beide groepen 8 gingen mee.

 

We wandelden van school naar de markt.

 

Als eerst kregen we uitleg over hoe het gaat en wat je moet doen bij het Eindhovens dagblad.

 

Daarna moesten twee kinderen een gesprek voeren over wat ze later wilde worden.

 

Ze lieten ook nog een paar filmpjes zien.

 

Onze meester (Jos) schrijft stukjes over wat er allemaal in Eersel gebeurt in het Eindhoven dagblad.

 

Het was heel interessant om dingen te weten te krijgen over de krant.

 

 

Rik van Gompel
Drukke ochtend voor de kinderen van groep 8 van de St.Willibrordusschool.
Ik ben op woensdag 19 september 2012 bij de verkeers ochtend van groep 8 van de St.Willibrordusschool in Eersel geweest, en na de verkeers ochtend zijn we naar het E.D. geweest in Eersel op de markt.Bij de verkeers ochtend was er een hulpverlenendebrandweerauto aanwezig, ook was er een paar E.H.B.O.ers en een vrachtwagen van de gemeente Eersel aanwezig. Bij de vrachtauto zag je waar de dode hoek is. Bij de hulpverlenendebrandweerauto bij zich heeft. Bij de E.H.B.O leerde je hoe je iemand kan reanimeren en hoe je een telefoongesprek moet voeren met de ambulance, en hoe je een slachtoffer ter plekken kan helpen aan zijn verwondingen.

 

Van de journalist Rik van Gompel bekijk ook onze site voor nog meer nieuws www.ed.nl
Eva Thijssen

Eindhovens dagblad

 

We waren afgelopen woensdag 19-09-2012 op de markt in Eersel.

 

Daar werden we verwacht door het Eindhovens Dagblad.

 

Daar was een heel mooi paviljoen.

 

Met hele luxe stoelen en luxe banken en vier tv`s !

 

Ze legden ook een hele boel uit.

 

Het was heel interessant en we hebben veel geleerd.

 

Twee kinderen mochten een interview houden.

 

Dat waren Iris Lucas uit groep 8 A en Jordy shaepkens ui groep 8 B.

 

Ze lieten ook twee filmpjes zien.

 

Lucas van Houtert de redactiechef heeft zelfs een hoesje van kranten met het logo van het Eindhovens Dagblad.

 

Het was super leuk !

 

Groetjes van Eva

Willem Lemmens
Leuke leerzame ochtend!

 

19 september 2012 – Vandaag hebben de groepen 8 van de st.Willibrordusschool verkeersochtend gehad.
Op het asfaltveld bij de St.Willibrordusschool in Eersel was er een E.H.B.O , brandweer en vrachtwagen.
We leerden hoe en wat je moet doen bij iemand die aangereden of een hardstilstand heeft.
Reanimeren , 112 bellen en verband omdoen bij een LOTUS slachtoffer (nepgewonde of nepslachtoffer).
Bij de brandweer was een brandweerauto.
We mochten helmen op en een luchtfles om.
En ook nog in de brandweerauto zitten.
En bij de vrachtwagen hebben we veel geleerd over de dode hoek.
Toen de bel ging moesten we meteen naar de markt.
Daar stond een mooi,groot,blauw,luxe gebouw van het ED.
We gingen naar binnen en er stonden mooie luxe banken en stoelen.
Toen we zaten begon een meneer van het ED dingen te vertellen over de krant. Het was erg leerzaam.
Verslaggever: Willem Lemmens
Jelle Poeliejoe
Verkeersdag.
Woensdag negentien september hebben wij verkeersochtend gehad.

 

We hadden drie groepen.

 

Mijn groepje moest bij de E.H.B.O beginnen.

 

Dat was heel leuk we moesten een pop reanimeren en iemand die van de fiets gevallen was helpen. Twee van ons groepje moesten de ambulance bellen .

 

De rest moest die iemand helpen. Ik zelf moest de man een hoofd verband om doen.

 

Daarna gingen we leren hoe we uit de dodehoek moesten komen.

 

We mochten ook nog een keer in de vrachtwagen kijken of wij de mensen in de dodehoek konden zien.

 

Daarna moest je op een fiets gaan zitten met zware spullen achterop.

 

Dat was heel grappig iemand bij ons groepje was van de fiets gevallen.

 

Daarna gingen we naar de brandweerauto daar mocht je zien wat voor spullen ze bij hadden. Ze hadden een schaar waar je een auto mee open kon knippen die mochten wij vast houden. Ze hadden ook een kettingzaag bij.

 

Daarna deden ze de sirenen aan.

 

Je mocht ook nog de helm op en in de vrachtauto zitten.

 

Dit was mijn verkeersdag.

 

 

Hopelijk vonden jullie mijn verhaal leuk. Jelle.

 

Abdifatah Eenow Dahir
S.T WILLIBRORDUS VERKEERS OGTEND GROEP 8
Gisteren heel vroeg stonden mensen op ons te wachten op de asfalt. Voor de verkeers ochtend. We begonen als eerst met wat je moet doen als iemand gewond is. We moesten reameren. Dat was wel leuk. En dan moesten we iemand helpen. Dat was minder leuk want we konden nie veel doen. En als laast moeste we op schrijven wat we tegen de politie moesten zeggen als er iemand gewond is. Zo als wat hij heeft, hoe oud hij is, en wie wij zijn. En toen gingen we naar de vrachtwagen. We moeste leren wat de dode hoek was en wij nie moeten fietsen. En als laast gingen we naar de brandweerman. We mochten spullen aan doen en vast houden. En toen ging hij toeteren. En dan mochten we wel in de brandweerauto zitten. En dan gingen we naar de E indovens Dagblad lopen en toen we er waren stonden de stoelen al klaar. We mochten zitten. En hij vertelde iets over de krant en hoe ze het vroeger gingen maken.En toen hij klaar was gingen we terug naar school.

 

 

Maarten Boogers.

 

Verslag: verkeersochtend 8A/B

 

We hadden woensdag 19 september een verkeersochtend op school. We gingen naar buiten daar was een caravan van de E.H.B.O. We moesten op een pop proberen te reanimeren, de mevrouw die er bij stond zij dat het al best goed ging. Toen deed de mevrouw het nog een keer echt goed voor.Toen was de tijd voorbij en moesten we naar de vrachtwagen daar was een mevrouw die zei wat we moesten doen. We moesten in de vrachtwagen gaan zitten met z`n tweeën om de beurt en dan moesten er een paar kinderen langs af lopen. En wie in de vrachtwagen zat moest dan zeggen wanneer ze in de dode hoek stonden. er was daarna nog een brandweerauto ze zette de sirene aan dat ging super hard, daarna lieten ze alle spullen zien dat was best grappig.

 

Maarten.

 

 
Eline Leermakers
Verkeersochtend en naar het Eindhovens Dagblad.
Vanochtend toen ik op school was moesten we naar de klas en daarna naar het asfalt. De groepen 8 deelde ze in drieën. Ik zat in het blauwe team verder waren er nog paarse en een groene team. We moesten eerst na de vrachtcontainer en daarbij was het onderdeel fietsten met zware spullen achterop. Toen we de uitleg hadden gehad mochten we even fietsen met een zware tas achterop. Toen iedereen geweest was die wilde fietsen gingen we naar de vrachtcontainer toe. Daar legde een mevrouw uit waar de dode hoek was en over de vele spiegels op de vrachtcontainer. Ook mocht je in de vrachtcontainer zitten en de rest moest ervoor of langs de vrachtcontainer gaan staan en kon je zien of een chauffeur van een vrachtwagen je dan daar ziet of niet. Toen iedereen overal gestaan of in de vrachtcontainer gezeten had moesten we wisselen. Ons groepje moest naar de brandweerauto. Het was geen bluswagen maar een hulpverlenende brandweerwagen. Na de uitleg mochten we dingen dragen en verschillende helmen op ons hoofd zetten. Na de uitleg mochten we in de brandweerauto zitten. Ze lieten ook de sirene een keer afgaan. Toen moesten we naar het laatste onderdeel: de EHBO. We liepen en naartoe. Daar moesten we weer in twee groepen verdeeld worden de meisjes en de jongens groep. Daar was zogenaamd een ongeluk gebeurd en we gingen naar een slachtoffer die bewusteloos is gevallen. Ze lieten zien hoe je zo iemand moet opvangen en reanimeren als het nodig is en je leerde hoe je de ambulance moest bellen. Toen moesten we naar het volgende onderdeel. Daar was een gewonde. Weer moest iemand de ambulance bellen maar eerst moest je vragen wat er was gebeurd en wat hij mankeerde. Die man had iets aan zijn schouder, een hoofdwond en hij was een beetje verward. Dan moest je ook nog de wond verbinden met verband dat leerde je ook. Iedereen was klaar en kregen we nog een glaasje ranja. Daarna liepen we naar de markt. Daar stond een luxe container van de Eindhovens Dagblad. Toen we binnen waren in de luxe container kregen we uitleg over de krant en de beroepen die er van pas komen bijvoorbeeld een journalist. Ze lieten een paar filmpjes zien over het Eindhovens Dagblad. Iris en Jordy moesten een interview met elkaar houden wat ze later voor beroep wilden doen. Toen het tijd was om te gaan liepen we terug naar school.

 

Door verslaggeefster: Eline Leermakers.

 

 
De eerste soep is een feit!
Vandaag hebben de leerkrachten voor het eerst genoten van een verse kom soep! De groepen 8 gaan er samen voor zorgen dat er iedere dinsdag om 12.00 uur een heerlijke pan soep klaar staat. Voor €0,60 euro mogen de leerkrachten een kom soep kopen. Van de opbrengst worden weer boodschappen gehaald voor de volgende keer!
Vandaag waren Willem en Nick aan de beurt. Samen met de hulpmoeder is dit prima gelukt! Koken, wegen, afwassen, afrekenen, we leren het allemaal! Om 12.00 uur was de tomatensoep een feit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotoalbum

Sitemap | Vernieuwd | Zoeken | © 2010 Eduprax